Service & Contact
Waarmee kunnen we u helpen?
- Ik heb een vraag
- Ik wil contact
- Ik wil inloggen
Veelgestelde vragen
Heeft u een vraag over uw zorgverzekering? Misschien staat het antwoord bij de veelgestelde vragen
- Wat is de behandelindex en wat betekent het voor u?
-
De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert, vergeleken met andere praktijken. Als patiënt merkt u hier doorgaans niets van. Op de website van CZ vindt u meer informatie over de behandelindex. U kunt tevens een video bekijken die in heldere taal uitleg geeft.
- Hoe moet ik oversluiten?
-
- Vergelijk uw huidige aanvullende verzekeringen met de aanvullende verzekeringen van CZ op www.aonverzekeringen.nl/sticolziektekosten.
- Meld u online aan voor de collectieve CZ zorgverzekering via onze website: www.aonverzekeringen.nl/sticolziektekosten. CZ zegt uw huidige verzekering voor u op.
Dit geldt ook voor uw medeverzekerden.
Wijzigingen kunt u op de volgende manieren doorgeven:
- Mijn CZ
- via het formulier Uw vraag aan CZ
- telefonisch via telefoonnummer 088 - 555 7777
- schriftelijk naar Postbus 90152, 5000 LD Tilburg
- U kunt ook langsgaan bij één van de CZ kantoren.
Kijk voor adressen op www.cz.nl/locatie.
- Ik ben ziek, word ik altijd geaccepteerd?
-
CZ accepteert u automatisch behalve bij de aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts Sticol. Voor deze verzekering moet uw tandarts een tandartsverklaring invullen over de toestand van uw gebit en het te verwachten onderhoud. De CZ adviserend tandarts beoordeelt deze verklaring en adviseert over acceptatie. Wordt u niet geaccepteerd, dan kunt u zonder problemen de aanvullende verzekeringen Tandarts afsluiten.
Heeft u een betalingsachterstand voor de basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar? Dan schrijft uw zorgverzekeraar u niet uit. Door inschrijving bij CZ wordt u dubbel verzekerd.
- Kunnen mijn kinderen deelnemen aan het zorgcollectief?
-
Ja, kinderen tot 30 jaar kunnen deelnemen aan het zorgcollectief zolang er aanspraak is op kinderbijslag, studiefinanciering of buitengewone lastenaftrek wegens voorziening in levensonderhoud.
- Wordt mijn lopende behandeling overgenomen?
-
Ja, de lopende behandeling wordt overgenomen. De zorg moet in 2020 wel verzekerd zijn in de basisverzekering of de door u gekozen aanvullende verzekering. Gaat het om een behandeling waar de vorige verzekeraar een akkoordverklaring voor heeft afgegeven dan loopt deze door bij CZ.
- Worden behandelingen die gepland staan en starten in 2020 overgenomen?
-
Ja, geplande behandelingen worden mee overgenomen. De zorg moet in 2020 wel opgenomen zijn in de basisverzekering of in de door u gekozen aanvullende verzekering.
- Ik ga verhuizen. Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?
-
Via Mijn CZ kunt u wijzigingen in adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres en betalingsgegevens op een veilige manier aan ons doorgeven.
- Kan ik mijn rekeningen online inzien?
-
Ja, dat is mogelijk via Mijn CZ. Hier kunt u zien welke rekeningen u, of uw zorgverlener heeft ingestuurd en wat ermee gebeurd is. Ga naar Mijn CZ en log in met uw relatienummer en wachtwoord, of via DigiD.
- Waar kan ik formulieren downloaden?
-
Via de pagina formulieren op www.cz.nl kunt u formulieren online invullen, downloaden en/of printen. Ook kun t u verschillende formulieren online invullen, downloaden en/of printen via Mijn CZ
- Hoe vraag ik kraamzorg aan?
-
U kunt online kraamzorg aanvragen of telefonisch via CZ Geboorteadviseurs: (088) 555 77 55. In dit telefoongesprek noteren wij uw gegevens en doorlopen we met u een vragenlijst om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie.
- Wie mag meedoen in het collectief?
-
(Oud-)medewerkers van Ministerie van Justitie en Veiligheid, Buitenlandse Zaken, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale Zaken en Werkgelegenheid en aanverwante diensten en instellingen ressorterend onder deze ministeries, die tijdens hun dienstverband al een verzekering hadden afgesloten, kunnen deze verzekering voortzetten na het beƫindigen van het dienstverband wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd of wegens arbeidsongeschiktheid.
Inclusief partners en kinderen (inwonend of uitwonend studerend tot 30 jaar)
- Hoe kan ik mijn pasgeboren kind aanmelden bij CZ?
-
Uw kindje moet binnen 4 maanden na de geboorte worden aangemeld voor de zorgverzekering. Kijk voor contactgegevens op de website van CZ.
- Mag elke verzekerde een andere aanvullende dekking kiezen?
-
Ja, iedere betalende verzekerde mag een eigen basisverzekering en eigen aanvullende dekking kiezen.
- Blijft een akkoordverklaring van een andere maatschappij geldig als ik overstap naar CZ?
-
Hebt u van uw vorige verzekeraar een akkoordverklaring voor een vergoeding vanuit de basisverzekering en iscdeze is nog geldig? Dan neemt CZ deze akkoordverklaring over. Na afloop van de overgenomen akkoordverklaring wordt een eventuele vervolgaanvraag natuurlijk opnieuw beoordeeld.
- Welke dekking krijgt mijn kind?
-
Ze krijgen dezelfde aanvullende verzekering als de ouder met de duurste aanvullende verzekering.
- Hoe krijg ik een nieuwe polis en polispas?
-
U krijgt na aanmelding automatisch uw polis en zorgpas thuisgestuurd. De zorgpas kent geen werelddekking. Desgewenst kunt u een EHIC zorgpas aanvragen. Deze zorgpas kent een Europadekking en dient ook meegenomen te worden als u buiten Europa reist.
- Mijn polis klopt niet. Wat moet ik doen?
-
Neem zo snel mogelijk contact op met CZ Klantenservice.
- Waar dien ik mijn declaraties in?
-
U kunt uw declaraties online indienen via Mijn CZ of ze met een declaratieformulier insturen naar CZ, postbus 90152, 5000 LD in Tilburg
- Waar kan ik een declaratieformulier vinden?
-
CZ verstuurt geen blanco declaratieformulieren. Verzekerden die niet in het bezit zijn van zo’n formulier kunnen facturen, met duidelijke vermelding van hun gegevens, per post insturen:
CZ
Postbus 4226
5004 JE TilburgBij de afrekening ontvangt men een gepersonaliseerd declaratieformulier voor een eventuele nieuwe declaratie.
- Wanneer en hoe vraag ik een machtiging aan?
-
Dit verschilt per vergoeding. Voor sommige behandelingen of hulpmiddelen moet u altijd een akkoordverklaring aanvragen. Voor anderen alleen als u naar een zorgverlener gaat waar CZ geen afspraken mee heeft gemaakt. Per vergoeding vind u hier informatie over opwww.cz.nl/vergoedingen.
- Welke geneesmiddelen krijg ik vergoed?
-
U krijgt een vergoeding voor alle geneesmiddelen die voorkomen in het geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS) van het ministerie van Volksgezondheid. Soms zijn daar voorwaarden aan verbonden of moet u een akkoordverklaring hebben. Als meerdere fabrikanten hetzelfde medicijn maken, vergoedt CZ het goedkoopste geneesmiddel. U kunt dit controleren met de lijst Voorkeurgeneesmiddelen. Hier vind u meer informatie over de vergoeding van geneesmiddelen
- Ik ga met pensioen. Kan ik gewoon via Sticol Ziektekosten verzekerd blijven?
-
Maakt u gebruik van een pensioenregeling door het bereiken van de 65 jarige leeftijd? Of ontvangt u een uitkering na vervroegd uittreden (FPU- regeling)? En u woont in Nederland? Dan kunt u gewoon verzekerd blijven via de collectieve zorgverzekering van Sticol Ziektekosten.
- Hoe kan ik wijzigingen doorgeven?
-
U voert uw wijzigingen door in www.mijncz.nl. Daar kunt u inloggen en al uw verzekeringszaken regelen. U kunt uw wijzigingen natuurlijk ook schriftelijk doorgeven.
- Wat is een DBC-nota?
-
Op het moment dat u een (telefonische) afspraak maakt bij een ziekenhuis, starten zij een Diagnose Behandeling Combinatie (DBC) voor de betreffende behandeling. Hierin worden gegevens over behandelingen verzameld. Deze DBC heeft een openingsdatum en een einddatum. Deze einddatum is de dag waarop u uit behandeling bent. Als u na het maken van een afspraak nooit (fysiek) op behandeling bent geweest zal de DBC automatisch een jaar later worden gesloten. Meer informatie over tarieven vindt u op de website www.nza.nl.
Kosten die niet onder een DBC nota vallen:
- de kosten en het honorarium voor laboratorium onderzoeken en radiologieverrichtingen op
- verzoek van de huisarts en/of andere 1e lijns zorgverlener;
- de kosten van het honorarium ten behoeve van keuringen;
- de kosten van overige producten zoals verblijf van gezonde zuigelingen enz.;
- de kosten van een revalidatiebehandeling.
- Clearing House Apothekers staat op de afrekening, maar deze apotheek ken ik niet?
-
Clearing House Apothekers (CHA) is een organisatie die de administratie voor apotheekhoudenden en zorgverzekeraars verzorgt. Een apotheekhoudende kan een apotheek maar kan ook een apotheekhoudende huisarts zijn. Het is mogelijk dat uw apotheek hun declaratieverwerking door CHA heeft laten afhandelen, want CHA declareert voor 90% van de apotheekhoudenden. Via CHA wordt de nota rechtstreeks aan uw zorgverlener voldaan. U kunt CHA daarom zien als een doorgeefluik en uw zorgverlener blijft ten alle tijde verantwoordelijk voor zijn declaraties. Voor vragen over de afwijzing van uw nota kunt u zich rechtstreeks tot uw zorgverlener wenden.
Voorbeeld van een vordering van een nota ingediend door CHA:
Uw zorgverlener heeft onterecht een medicijn gedeclareerd. Uw zorgverlener is aangesloten bij CHA en die heeft de nota van uw zorgverlener bij ons ingediend. Wij hebben een correctie uitgevoerd omdat wij de nota, via Clearing House Apothekers, aan uw zorgverlener hebben voldaan. Deze vordering heeft u dus ontvangen omdat u geen recht had op vergoeding en de nota anders aan de balie bij uw apotheek had moeten betalen. - Wat is een servicebureau?
-
Een servicebureau is een organisatie die de administratie voor uw zorgverlener verzorgt. De declaratieverwerking wordt via dit servicebureau afgehandeld. Om verzekerden niet te belasten, worden deze declaraties rechtstreeks via het servicebureau aan de zorgverlener betaald. Voorbeelden van servicebureaus zijn Famed BV, NMT Fencs, Clearing House Apothekers en Kesteren Medical Factoring BV.
Voorbeeld van een nota ingediend door een servicebureau:
U brengt een bezoek aan uw tandarts. Uw tandarts is aangesloten bij een servicebureau en die heeft de nota van uw tandarts bij ons ingediend. De nota krijgt u in dit geval niet te zien. Deze nota wordt rechtstreeks door ons aan het servicebureau voldaan. Het servicebureau zorgt voor de betaling aan uw tandarts. Wanneer alle kosten onder uw dekking vallen, krijgt u hier geen afrekening van. - Wat krijg ik vergoed als mijn tandarts geen contract heeft met CZ?
-
Als uw tandarts een behandeling geeft, die vergoed wordt uit de aanvullende verzekering Tandarts, krijgt u vergoed volgens de voorwaarden. Niet volgens een restitutiebedrag.
U ontvangt zelf de nota en u dient deze in bij CZ, binnen 10 werkdagen storten we het te vergoeden bedrag op uw bankrekening. - Wanneer is er vergoeding voor alternatief geneeswijze?
-
Op www.cz.nl kunt u nakijken of uw alternatief genezer is aangesloten bij een door CZ erkende beroepsvereniging.
- Wat voor voordeel heeft u als u ziektekostenverzekering oversluit naar CZ?
-
Een zeer scherpe premiestelling t.o.v. de concurrenten, waarbij verzekerden van Sticol Ziektekosten aanvullend eenmaximale korting ontvangen:
- 5% op de premies voor de basisverzekeringen van CZ.
- 16% korting op de premies van de individuele aanvullende verzekeringen (inclusief doelgroeppakketten voor jongeren, gezinnen en 50+) en tandartsverzekeringen van CZ.
- Ik word binnenkort overgeplaatst naar het buitenland. Kan ik de aanvullende Buitenland Extra Sticol dekking afsluiten?
-
U heeft een Sticol Ziektekosten polis via CZ:
U kunt de aanvullende Buitenland Extra Sticol dekking afsluiten door contact op te nemen met klantenservice van CZ, telefoonnummer
013 594 9800 of e-mail naar Klantenservice.sticol@CZ.nl.U heeft geen Sticol Ziektekosten polis via CZ:
Als u individueel verzekerd bent dan dient u uw huidige verzekeraar zover te krijgen om de verzekering tussentijds in het jaar te beëindigen. Als de verzekeraar hiertoe bereidt is dan kunt u uw Basisverzekering met de aanvullende Buitenland Extra dekking afsluiten bij CZ. Is de verzekeraar hiertoe niet bereid dan kunt u helaas dit jaar niet meer de Buitenland Extra dekking afsluiten. U kunt wel alvast uw huidige polis opzeggen en zich aanmelden bij CZ. De ingangsdatum is dan 01 januari van het volgende jaar.
- Wat moet u doen als u volgend jaar wordt overgeplaatst naar het buitenland?
-
Is het bekend of is er een reële kans dat u in de loop van aankomend jaar wordt uitgezonden naar het buitenland dan is het advies om uw zorgverzekering hier al per 1 januari op af te stemmen. Heeft u bij vertrek naar het buitenland een CZ basisverzekering, dan is het mogelijk om gedurende het jaar (bij vertrek) hier een aanvullende verzekering Buitenland Extra Sticol op af te sluiten. Bent u bij vertrek verzekerd bij een andere verzekeraar en u wilt overstappen naar CZ dan is de kans groot dat uw verzekeraar een tussentijdse opzegging niet toestaat.
- Waarom zou ik een aanvullende verzekering Buitenland Extra Sticol willen afsluiten?
-
De aanvullende verzekering Buitenland Extra Sticol geeft een aanvullende vergoeding als de kosten in het woonland hoger zijn dan de vergoeding die u krijgt uit uw basis en/ of aanvullende verzekering. Dit betekent dat het alleen een toegevoegde waarde heeft om deze AV af te sluiten als de zorgkosten in het woonland (land van detachering) structureel en substantieel hoger liggen dan in Nederland.
Een eenduidig overzicht waar wel een AV Buitenland Extra Sticol af te sluiten is niet beschikbaar. Reden hiervan is dat de zorgkosten in de verschillende landen erg veranderlijk kunnen zijn. Vanuit CZ adviseren wij het volgende:
- Geen AV Buitenland Extra: landen binnen West-Europa met uitzondering van Zwitserland. Het kan zijn dat de kosten op een aantal vlakken wel boven Nederlands tarief liggen, maar over het algemeen zijn de zorgkosten gelijkwaardig aan Nederland;
- Positief advies voor AV Buitenland Extra: overige landen: in een aantal landen zijn de zorgkosten sowieso hoger (o.a. US, Canada, Australië, Zwitserland) en voor een groot aantal landen zien we een verschil in zorgkosten voor lokaal en “buitenlanders” (o.a. door extra voorzieningen voor expatriates). Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat de zorgkosten voor expats in Noord- en Zuid- Amerika, Azië en Oceanië nagenoeg altijd hoger liggen dan Nederlands tarief. Voor overige continenten signaleren we ook een stijgende lijn.
- Mijn tandarts staat niet bij de gecontracteerde zorg. Moet ik naar een andere tandarts?
-
Het klopt dat er weinig tandartsen gecontracteerd zijn. Het maakt voor u niet uit of een tandarts wel of geen overeenkomst heeft. Er zijn voor u geen consequenties aan verbonden en ontvangt gewoon vergoeding volgens de aanvullende verzekering en de voorwaarden.
- Wat voor consequenties zijn er als ik in Belgiƫ woon?
-
België heft sinds 2006 een jaarlijkse belasting op verzekeringsverrichtingen met name wanneer de verzekeringnemer in België woont.
Wanneer een verzekerde met een aanvullende verzekering woonachtig is in België, krijgt de verzekerde te maken met de Belgische taks. CZ vermeerdert de premie van de aanvullende verzekering daarom met 9,25% Belgische taks. Dit geldt tevens voor de CZ Zorgpolis.
- Hoe verloopt de vergoeding van incontinentiemateriaal bij CZ per polis?
-
Natura Polis:
CZ heeft de zorg met betrekking tot incontinentie materialen uitbesteed aan gecontracteerde zorgaanbieders.
Hierbij moet je denken aan Bosman, Paul Hartmann, NFZ, CombiCare, Medireva.
De leverancier bepaalt aan de hand van een aantal vragen hoeveel urine/ontlasting men per dag verliest en op welke momenten.
Dit is het zogenaamde intakegesprek. Aan de hand van de uitkomsten van dit gesprek wordt er bepaald welk product het meest geschikt is en hoeveel stuks geleverd worden.
CZ is (samen met andere zorgverzekeraars) met deze systematiek gaan werken om verspilling tegen te gaan.
Door contractuele afspraken te maken, stimuleren we leveranciers om de juiste hoeveelheid hulpmiddelen te leveren. De klant krijgt ieder geval het materiaal dat hij nodig heeft.Restitutie Polis:
De meeste verzekerden met een restitutie polis kiezen ervoor om zelf te bepalen naar welke zorgaanbieders ze gaan, zo ook met de levering van incontinentie materialen.
Ze kunnen kiezen om gebruik te maken van gecontracteerde zorgaanbieders zoals boven vernoemd, maar ook van niet gecontracteerde zorgaanbieders.
Zo mag een apotheek tot eind 2015 rechtstreeks incontinentie declareren voor verzekerden met een restitutie polis. Momenteel is er door het inkoopteam Verbruik nog geen besluit genomen dat apothekers ook voor 2015 rechtstreeks mogen declareren.
Mocht het zijn dat een verzekerde zelf een nota ontvangt van een niet gecontracteerde zorgaanbieder dan moet er altijd een recept/voorschrift aan ten grondslag liggen om voor vergoeding in aanmerking te komen. Handverkoop (producten halen zonder recept, komen niet voor vergoeding in aanmerking).
Om de nota in te dienen moet er altijd toestemming (een akkoordverklaring) gevraagd worden aan CZ. De procedure voor toestemming is op basis van een medische diagnose van de huisarts of de specialist samen met een nota/offerte van de leverancier in te sturen naar:
CZ
t.a.v. Medische Beoordelingen & Zorgservice
Postbus 90152
5000 LD TilburgAls Medische Beoordelingen een akkoordverklaring voor incontinentie afgeeft worden de nota's vergoed op basis van het marktconform tarief.
AIP (apothekers inkoop prijs) 01-10-2008 + 6% btw.
- Wat gaat er gebeuren met mijn toegekende Persoonsgebonden budget (PGB) bij overstap naar CZ?
-
Wanneer u een PGB toegekend heeft gekregen en overstapt naar CZ, ontvangt u automatisch van CZ bericht over uw PGB. Er vindt namelijk een overdracht plaats tussen verzekeraars via een centraal systeem wat toegankelijk is voor alle zorgverzekeraars. Dit systeem noemt men het VECOZO systeem.
- Wanneer ik al onder behandeling ben van een fysiotherapeut begin ik dan bij CZ in het nieuwe jaar op basis van de genoemde maximale vergoeding per jaar?
-
Ja, u dient er wel rekening mee te houden dat de betrokken fysiotherapeut wel een contract met CZ dient te hebben. Dit kunt u nakijken op www.cz.nl/zorgvinden
- Wanneer ik een aanvullend tandarts verzekering afsluit en mijn kind is in 2019 al met een behandeling orthodontie begonnen, begint de telling voor wat betreft de vergoeding bij CZ dan opnieuw?
-
Als u een nieuwe CZ verzekerde bent, dan begint de telling opnieuw. Stapt u over van een andere CZ verzekering met een dekking voor orthodontie dan tellen de reeds gemaakte kosten mee voor de maximale vergoeding. Let op: er geldt een wachttijd van een jaar.
- Kan ik zonder medische selectie elke aanvullende verzekering afsluiten?
-
Ja met uitzondering van de uitgebreide tandartsverzekering. Hiervoor is een tandartsverklaring nodig over de staat van het gebit, tenzij men voorafgaand aan de aanvraag al een gelijkwaardig pakket had bij de vorige verzekeraar.
- Binnen de Zorgverzekeringswet kan men een PGB aanvragen voor wijkverpleging. Wat behoort tot wijkverpleging?
-
- Verpleging
- Persoonlijke verzorging
- Intensieve Kindzorg
- Palliatief terminale thuiszorg
Voor deze zorg kan ook geleverd worden in Zorg in Natura (ZIN). Meer informatie is opgenomen in het PGB-reglement. Ook op www.cz.nl/pgb staat veel informatie over PGB via de Zvw.
Cliënten met een levenslange zware zorgvraag ontvangen zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Dit wordt uitgevoerd door de regionale Zorgkantoren. Hier kan men kiezen uit Zorg in Natura (ZIN) of PGB. Deze cliënten hebben een Zorgzwaartepakket (ZZP) als indicatie.
Vanaf 1 januari 2015 vergoeden de zorgverzekeraars eerste drie jaar van de Langdurige Geestelijke Gezondheidszorg MET behandeling (en opname) voor verzekerden vanaf 18 jaar. Vanaf het vierde behandeljaar gaat deze zorg over naar de Wlz (uitgevoerd door de Zorgkantoren). Deze cliënten hebben een ZZP-indicatie GGZ-B. Hier geldt een overgangsrecht voor cliënten die op 1 januari 2015 in jaar 2 of 3 van de opname zitten. Zij komen niet over naar de Zvw voor de vergoeding maar blijven in de Wlz. Dit omdat zij deze zorg nu al vergoed krijgen uit de AWBZ.
- Komen de preferente (voorkeurs) medicijnen ten laste van het eigen risico?
-
Voorkeursmedicijnen komen bij CZ wél ten laste van het eigen risico. CZ maakt met veel zorgverleners en leveranciers afspraken over kwaliteit en prijzen. Kijk of de door u gewenste zorgaanbieder voor uw zorg gecontracteerd is door CZ.
- Moet ik aan mijn zorgverlener ( ziekenhuis, huisarts etc ) doorgeven dat ik van verzekeraar ben gewisseld?
-
De huidige zorgverlener ziet in een centraal systeem welke toegankelijk is voor alle zorgverleners (VECOZO systeem) wie de actuele zorgverzekeraar is.
Het declareren gaat dus altijd goed. Zorgverleners die geen gebruik maken van VECOZO zullen de factuur aan u meegeven. U stuurt de vervolgens zelf naar de eigen zorgverzekeraar. Hierbij is er dus geen noodzaak dat u bij de zorgverlener meldt dat u bent overgestapt naar een andere zorgverzekeraar.
- Heb je een internationale zorgpas nodig om zorg in het buitenland te krijgen (tijdens vakanties)? Of voldoet de CZ zorgpas?
-
Met de huidige zorgpas van CZ kunt u terecht bij gecontracteerde ziekenhuizen in België, Duitsland en Oostenrijk. Voor de meeste Europese landen kunnen verzekerden naast de CZ zorgpas ook een EHIC aanvragen. EHIC is een internationale zorgpas zodat dokters, ziekenhuizen, apothekers en andere zorgverleners in het buitenland weten dat hun rekening betaald wordt door CZ. Er zitten geen kosten aan deze pas verbonden en wordt binnen 4 werkdagen verstuurd. Uit kostenoogpunt is er door CZ voor gekozen om niet standaard een EHIC te leveren. De EHIC is namelijk maar 1 tot 2 jaar geldig en een CZ zorgpas zolang er niets wijzigt in de verzekering. De EHIC kan worden aangevraagd op www.ehic.nl
* Let op: particuliere zorgaanbieders accepteren de EHIC niet.
Ik wil contact
Ik wil contact
Telefonisch contact
Heeft u een vraag, wilt u een wijziging doorgeven of een CZ Zorgpas aanvragen?
U kunt CZ telefonisch bereiken op werkdagen tussen 08:00 en 21:00 uur. Op zaterdag tussen 10:00 en 14:00 uur.
Hebt u een vraag over een brief die u van CZ hebt ontvangen? Bel dan het telefoonnummer dat in de brief staat vermeld.
Een e-mail sturen
Wilt u CZ liever een e-mail sturen? Doe dit dan via dit formulier.
Postadres
Algemeen postadres:
Postbus 90152
5000 LD Tilburg
Voor klachten per brief gebruikt u het volgende adres:
t.a.v. Klachtencoördinator
Postbus 4349
5004 JH Tilburg
CZ Zorgservice
Heeft u vragen over:
- Second opinion internationale topspecialist (Best Docters)
- Wachtlijstbemiddeling
- Patiënten- of belangenvereniging
- De voor- en nadelen van een operatie in het buitenland
Neem contact op met CZ Zorgservice
CZ Kraamzorgservice
Heeft u vragen over kraamzorg of het kraampakket van CZ?
0900 - 202 0340 (lokaal tarief)
CZ Gezondheidslijn
Heeft u vragen over uw gezondheid, over medische aandoeningen of over lifestyle-kwesties?
0900 - 1429 (lokaal tarief)
Infolijn buitenland
Heeft een vraag over een rekening of vergoeding voor zorg in het buitenland?
Woonachtig in het buitenland
Woont u in het buitenland en heeft u vragen over vergoedingen of zorg? Hieronder vindt u de juiste contactgegevens.
Spoedeisende hulpHeeft u vragen over medische spoedeisende zorg in het buitenland? Neem dan contact op met de CZ Helpline.
Niet spoedeisende hulp en planbare zorgZorg in het buitenland wordt enkel vergoed als de behandeling ook in Nederland onder de dekking valt. Indien u van plan bent een zorgverlener te bezoeken, neem dan van te voren contact op met CZ. CZ informeert u omtrent de vergoedingen en indien mogelijk over de zorgverleners. U kunt mailen naar mbz.buitenland@cz.nl of bellen tijdens kantooruren in Nederland.
Inloggen bij Mijn CZ
Met Mijn CZ kunt u allerlei verzekeringszaken online regelen, zoals een nota declareren, gegevens wijzigen of uw vergoedingenoverzicht bekijken.
Inloggen