Profiteer van de kracht

van het Sticol Ziektekosten collectief

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Zorg-verzekering 2022

Sticol Ziektekosten werkt op het gebied van verzekeringen samen met verzekeringsmakelaar Aon. Ook u profiteert van deze samenwerking. Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs.

Heeft u al een keuze gemaakt? Sluit nu uw collectieve zorgverzekering af en profiteer van scherpe premies, uitstekende voorwaarden en service. Ook uw gezinsleden genieten van dezelfde voordelen, waardoor u meer verzekering krijgt voor minder geld. Twijfelt u of u de juiste dekking heeft of wilt u er zeker van zijn dat u niet te veel betaalt? Maak dan eerst gebruik van de Aon Keuzehulp. Binnen twee minuten heeft u een persoonlijk advies.

Eerst vergelijken


Woont u in het buitenland? Klik hier voor meer informatie over de aanvullende verzekering Buitenland via Sticol.

"Een zorgverzekering moet rust geven, dankzij uitgebreide dekkingen, een scherpe premie en goede service."

Egon ten Oever,
Voorzitter Sticol Ziektekosten

  CZ Zorgverzekering via Sticol

 • 5% korting op drie verschillende basisverzekeringen
 • 16% korting op de aanvullende en tandartsverzekering
 • Vergoeding orthodontie 80% zonder maximum
 • Extra bijdragen geneesmiddelen € 250
 • Extra fysiobehandelingen bij Plus en Top
 • Extra alternatieve geneeswijzen van € 100
 • Mobiliteits-en uitdienstclausule Sticol: u blijft profiteren van de voordelen bij een andere baan binnen de Rijksoverheid of wanneer u met pensioen bent


Vragen of hulp nodig bij het afsluiten? Bel onze Telefonische Helpdesk.
088 - 810 8103 (normale gesprekskosten)

De kracht van Aon

Het grote voordeel van Samen

Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs. Meer dan 48.000 verzekerden gingen u voor. Het grote voordeel: méér verzekering voor minder geld.

Goede begeleiding

Aon helpt bij het vinden van een zorgverzekering die bij u past. De Aon Keuzehulp geeft advies op maat. Toch nog vragen? Bel onze Telefonische Helpdesk.

Nieuw: Aon Tand­ongevallenverzekering

Vanaf 2022 krijgt iedereen met een zorgverzekering via CZ de Aon Tand­ongevallen­verzekering. Dit is een verzekering met een maximale vergoeding van € 22.500 voor tandartskosten na ongeluk.

Verzekering telefonisch afsluiten

U kunt deze verzekeringen ook telefonisch afsluiten via 088 - 555 7777

Voor deze verzekering is geen medische beoordeling nodig en uw huidige zorgverzekering wordt automatisch opgezegd.

Contracten en betalen

U betaalt uw premie iedere maand, kwartaal of jaar. Als u in één keer voor een jaar betaalt, dan geldt een premiekorting van 2%. Maandbetaling kan door automatische afschrijving of acceptgirokaart. In Nederland bent u geen assurantiebelasting verschuldigd. Uw zorgverzekering loopt één jaar en wordt automatisch verlengd als u niet vóór 1 januari opzegt.

Veelgestelde vragen

Wat is de behandelindex en wat betekent het voor u?

De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert, vergeleken met andere praktijken. Als patiënt merkt u hier doorgaans niets van.  Op de website van CZ vindt u meer informatie over de behandelindex. U kunt tevens een video bekijken die in heldere taal uitleg geeft.

Hoe moet ik oversluiten?
 1. Vergelijk uw huidige aanvullende verzekeringen met de aanvullende verzekeringen van CZ op www.aonverzekeringen.nl/sticolziektekosten.
 2. Meld u online aan voor de collectieve CZ zorgverzekering via onze website: www.aonverzekeringen.nl/sticolziektekosten. CZ zegt uw huidige verzekering voor u op.

Dit geldt ook voor uw medeverzekerden.

Wijzigingen kunt u op de volgende manieren doorgeven:

 • Mijn CZ 
 • via het formulier Uw vraag aan CZ
 • telefonisch via telefoonnummer 088 - 555 7777
 • schriftelijk naar Postbus 90152, 5000 LD Tilburg
 • U kunt ook langsgaan bij één van de CZ kantoren.
  Kijk voor adressen op www.cz.nl/locatie.
Ik ben ziek, word ik altijd geaccepteerd?

CZ accepteert u automatisch behalve bij de aanvullende verzekering Uitgebreide Tandarts Sticol. Voor deze verzekering moet uw tandarts een tandartsverklaring invullen over de toestand van uw gebit en het te verwachten onderhoud. De CZ adviserend tandarts beoordeelt deze verklaring en adviseert over acceptatie. Wordt u niet geaccepteerd, dan kunt u zonder problemen de aanvullende verzekeringen Tandarts afsluiten.

Heeft u een betalingsachterstand voor de basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar? Dan schrijft uw zorgverzekeraar u niet uit. Door inschrijving bij CZ wordt u dubbel verzekerd.

Meer veelgestelde vragen