Aon & Sticol

begeleiden u naar uw
ideale zorgverzekering

Zorg-verzekering 2019

U kunt via Aon een collectieve zorgverzekering afsluiten. Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs. U krijgt meer verzekering voor minder geld.

Heeft u al een keuze gemaakt? Sluit hieronder uw zorgverzekering direct af bij CZ. Twijfelt u nog of u de juiste dekking heeft of niet teveel betaalt? Maak dan eerst gebruik van onze Online Vergelijker. Binnen twee minuten heeft u een persoonlijk advies.

Eerst vergelijken Direct afsluiten


Wilt u weten wat er komend jaar verandert? U leest het in het wijzigingsoverzicht

"Mijn wens: een collectieve zorgverzekering die rust geeft, dankzij een uitgebreide dekking en een scherpe premie"
Fred Geugjes, Bestuurslid BuZa,
Sticol Ziektekosten


Vragen of hulp nodig bij het afsluiten? Bel onze Zorgvraagbaak.
088 - 810 8103 (normale gesprekskosten)

CZ-zorgverzekering via Sticol Ziektekosten

Leden van Sticol kunnen via verzekeringsmakelaar Aon profiteren van een zorgverzekering met een scherpe premie en betere voorwaarden. Sticol Ziektekosten heeft een contract afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Een collectieve polis via Sticol Ziektekosten biedt verschillende voordelen.

Hoge korting op de premie

Verzekerden van Sticol Ziektekosten ontvangen bij CZ 10% korting op de premie voor de basisverzekeringen en 15% korting op de premies van aanvullende verzekeringen.

Uitgebreide dekking

De dekkingen zijn speciaal toegesneden op de wensen en behoeften van de verzekerden van Sticol Ziektekosten. Ook profiteert u van hogere vergoedingen.

Hulp bij geschillen

Heeft u een geschil met uw zorgverzekeraar over vergoedingen? Aon komt op voor uw belang. Wij staan u bij en zoeken naar een oplossing.

Nog meer voordelen:

Blijvend goed verzekerd dankzij de Mobiliteitsclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteitsclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

Gemak en inzicht

Met Mijn CZ kunt eenvoudig online uw verzekeringsgegevens inzien en aanpassen. Ook declaraties kunt u online indienen voor een snelle afhandeling.

Hulp bij het krijgen van zorg

Dankzij wachtlijstbemiddeling kunt u sneller terecht voor een consult of behandeling. Plaatst u vraagtekens bij een behandeling? U krijgt een gratis second opinion van een topspecialist.

Sluit uw zorgverzekering direct af op de website van CZ of vergelijk eerst welk pakket het beste bij u past.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Basisverzekering

Iedereen in Nederland moet een basisverzekering hebben. Dat staat in de wet. In de basisverzekering zitten de meest noodzakelijke vergoedingen voor zorg. Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering, beslist de overheid. Bij CZ kunt u kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen. Via Sticol Ziektekosten krijgt u bij CZ 10% korting op de premie voor uw basisverzekering.

CZ ZORGbewustpolis
(natura)

In 2019 EUR 108,40 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

CZ ZORG-op-maatpolis
(natura)

In 2019 EUR 112,32 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

CZ ZORGKEUZEPOLIS
(restitutie)

In 2019 EUR 118,48 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.Wilt u meer weten over de basisverzekeringen via Sticol Ziektekosten?

Aanvullende verzekeringen

Voor zorg die niet in de basisverzekering zit, kunt u zich aanvullend verzekeren. De aanvullende verzekeringen zijn speciaal samengesteld voor verzekerden van Sticol Ziektekosten. U kunt rekenen op hogere vergoedingen en een uitgebreide dekking.

Meer behandelingen fysiotherapie

Als verzekerde via Sticol Ziektekosten krijgt u bij het aanvullende pakket Top Sticol in 2019 6 extra behandelingen.

Verzekeringen voor doelgroepen

Passen de standaard aanvullende verzekeringen niet bij u? CZ heeft ook drie aanvullende verzekeringen die bij verschillende fasen in uw leven passen: Jongeren, Gezinnen en 50+.

Aanvullende tandartsverzekeringen

Voor tandartszorg die niet in de basisverzekering zit, kunt u zich aanvullend verzekeren. Als u kiest voor de aanvullende verzekering Jongeren of Gezinnen is een extra tandartsverzekering niet nodig. Mondzorg voor kinderen tot 18 jaar zit in de basisverzekering.

Hogere vergoedingen

Als verzekerde via Sticol Ziektekosten krijgt u hogere vergoedingen voor bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen, kraamzorg en de eigen bijdrage voor geneesmiddelen ten opzichte van individueel afgesloten aanvullende zorgverzekeringen.

Sluit uw zorgverzekering direct af op de website van CZ of vergelijk eerst welk pakket het beste bij u past.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Wilt u meer weten over de aanvullende verzekeringen via Sticol Ziektekosten?

Nieuw in de Zorgcoach: Gezond Zijn & Blijven

De Zorgcoach is uw online gids op zorggebied. Hij helpt u bij de keuze van een zorgverzekering, wijst u de weg naar betrouwbare informatie over medische onderwerpen en assisteert bij het vinden van de juiste zorg. Gezond Zijn & Blijven is het nieuwste onderdeel van de Zorgcoach. Deze interactieve website helpt u om gezond te blijven. U kunt er online deskundigen raadplegen en zelf testen hoe gezond u op dit moment bent.

Naar de Zorgcoach

Woont u in het buitenland?

Als u wordt uitgezonden naar het buitenland, kan het zijn dat de kosten in het woonland hoger zijn dan de vergoeding uit uw basis of aanvullende verzekering. De vergoedingen zijn namelijk gemaximeerd op het Nederlandse wettelijk of afgesproken gemiddeld tarief.

Om de kosten vergoed te krijgen tot de in uw woonland geldende tarieven, kunt u de aanvullende verzekering Buitenlandpolis Extra Ministeries afsluiten. Houd er wel rekening mee dat enkel zorg vergoed wordt die ook in Nederland onder de dekking valt. Indien u van plan bent een zorgverlener te bezoeken, neem dan van te voren contact op met CZ.

Wilt u meer weten over de aanvullende verzekering Buitenland via Sticol Ziektekosten?

Aanmelden kan ook telefonisch

U kunt zich voor deze verzekering online aanmelden. Of bel tijdens kantooruren op 088 - 555 77 77. Voor deze verzekering is geen medische beoordeling nodig.

Veelgestelde vragen

Wat is de behandelindex en wat betekent het voor u?

De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert, vergeleken met andere praktijken. Als patiënt merkt u hier doorgaans niets van.  Op de website van CZ vindt u meer informatie over de behandelindex. U kunt tevens een video bekijken die in heldere taal uitleg geeft.

Hoe moet ik oversluiten?
  1. Vergelijk uw huidige aanvullende verzekeringen met de aanvullende verzekeringen van CZ op www.aonverzekeringen.nl/sticolziektekosten.
  2. Meld u online aan voor de collectieve CZ zorgverzekering via onze website: www.aonverzekeringen.nl/sticolziektekosten. CZ zegt uw huidige verzekering voor u op.

Dit geldt ook voor uw medeverzekerden.

Wijzigingen kunt u op de volgende manieren doorgeven:

  • Mijn CZ 
  • via het formulier Uw vraag aan CZ
  • telefonisch via telefoonnummer 088 - 555 7777
  • schriftelijk naar Postbus 90152, 5000 LD Tilburg
  • U kunt ook langsgaan bij één van de CZ kantoren.
    Kijk voor adressen op www.cz.nl/locatie.
Kunnen mijn kinderen deelnemen aan het zorgcollectief?

Ja, kinderen tot 30 jaar kunnen deelnemen aan het zorgcollectief zolang er aanspraak is op kinderbijslag, studiefinanciering of buitengewone lastenaftrek wegens voorziening in levensonderhoud.

Meer veelgestelde vragen