Woonhuis­verzekering

Eén van de laagste
premies van
Nederland

Woonhuis­verzekering

Waarom een woonhuis­verzekering?

Een eigen huis is uw waardevolste bezit. Daar bent u vanzelfsprekend zuinig op. Helaas kunnen vervelende gebeurtenissen zoals brand of lekkage leiden tot forse kosten. Met de woonhuisverzekering van Aon Verzekeringen bent u goed verzekerd. Zo woont u zonder zorgen.


Bij Aon Verzekeringen betaalt u nooit te veel. Bereken binnen 1 minuut uw premie!

Premie berekenen

Wat dekt deze verzekering?

Wat maakt onze woonhuis­verzekering zo goed?

U bent All Risk
verzekerd

De woonhuisverzekering van Aon Verzekeringen vergoedt bijna elke schade aan uw woning. Denk aan gebeurtenissen zoals brand, lekkage en stormschade.

Uw bent altijd voor de
juiste waarde verzekerd

Kosten stijgen en dat geldt ook voor reparatiekosten als er wat met uw huis gebeurt. Voor uw verzekering maakt dat niet uit. U bent altijd voor de juiste waarde verzekerd.

Wij nemen u alle
zorg uit handen

Als u ervoor kiest om gebruik te maken van onze herstelservice, heeft u gelijk een zorg minder. U hoeft schade alleen aan ons te melden. Wij doen de rest.

Nog meer voordelen:

Glas is gratis meeverzekerd

Onze woonhuisverzekering vergoedt de kosten van gebroken ramen. Ook het glas in deuren, kunststof koepels, windschermen, balkonhekken en tuinhekken valt onder deze dekking. Heeft u zonnepanelen? Zelfs deze zijn verzekerd.

Uw tuin is gratis meeverzekerd

De woonhuisverzekering van Aon Verzekeringen houdt niet op bij de deur. Ook schade aan de tuin is tot EUR 25.000,- gewoon meeverzekerd.

Met onze herstelservice geen eigen risico

Onze woonhuisverzekering heeft een eigen risico van EUR 150,- en bij stormschade EUR 250,-. Als u gebruik maakt van onze gratis herstelservice hoeft u dit niet te betalen.

Blijvend goed verzekerd dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de woonhuis­verzekering?

Schade aan uw tuin

Een brand of lekkage heeft ook de tuin die bij uw woning hoort beschadigd? U bent tot EUR 25.000,- verzekerd voor het opnieuw aanleggen van bestrating en beplanting. Schade veroorzaakt door het weer is niet verzekerd. Ook als er iets uit uw tuin wordt gestolen of er opzettelijk iets kapot wordt gemaakt, is dat niet verzekerd.

Brand, lekkage, stormschade

De woonhuisverzekering van Aon Verzekeringen vergoedt bijna elke schade aan uw woning. Denk aan gebeurtenissen zoals brand, lekkage en stormschade. Plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen dus, die u niet zelf in de hand had.

Wat is niet verzekerd?

  • Opzet
  • Onvoldoende onderhoud of slijtage
  • Een aardbeving of vulkaanuitbarsting
  • Een overstroming door dijkdoorbraak
  • Een kernreactie
  • Molest (bijvoorbeeld oorlogsconflict, opstand, oproer en muiterij).

Gebroken ramen

Onze woonhuisverzekering vergoedt de kosten van gebroken ramen. Ook het glas in deuren, kunststof koepels, windschermen, balkonhekken en tuinhekken is verzekerd. Wij vergoeden schade aan glas in lood en draadglas niet als die is veroorzaakt door een technisch mankement of een fabricagefout.

Schade aan uw garage

Een garage die aan uw woning vast zit of die op het terrein van uw woning staat, is standaard meeverzekerd. U kunt ook een garage meeverzekeren als die binnen 300 meter van uw woning ligt. In dat laatste geval is de garage verzekerd tot EUR 20.000,-.

Veelgestelde vragen

Ik ga verbouwen. Is mijn woning dan ook verzekerd?

Ja, uw woning is dan ook verzekerd. Maar alleen voor schade door brand, ontploffing, blikseminslag en storm. U heeft tijdens uw verbouwing geen all risk dekking.

Ik verhuur mijn woning. Is die verzekerd?

Nee, wij verzekeren uw woning alleen als u daar zelf in woont. Een woning die u helemaal verhuurt aan anderen is niet verzekerd. Ook als u een deel van uw woning verhuurt, verzekeren wij de woning niet.

Mijn woning staat leeg. Moet ik dit doorgeven?

Ja, u bent verplicht om dit binnen twee maanden door te geven. Leegstaande woningen zijn kwetsbaar.  Er kunnen lekkages ontstaan die pas laat worden opgemerkt. Of vandalen kunnen vernielingen plegen aan de woning. Vanaf het moment dat uw woning leegstaat, is deze daarom alleen verzekerd voor schade door brand, ontploffing, blikseminslag en storm.

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.