Rechts­bijstand­verzekering


Eén van de laagste premies van Nederland


Premie berekenen

Rechts­bijstand­verzekering

Waarom een rechtsbijstand­verzekering?

Heeft u ruzie met de buren? Of heeft u een conflict met een online winkel? Voor deze situaties kunt u een rechtsbijstandverzekering afsluiten. U bent dan verzekerd van juridische hulp en staat er niet alleen voor.


Bij Aon Verzekeringen betaalt u nooit te veel. Bereken binnen 1 minuut uw premie!

Premie berekenen

Wat dekt deze verzekering?

Wat maakt onze rechtsbijstand­verzekering zo goed?

U krijgt altijd advies

U kunt altijd contact opnemen met de deskundigen van DAS voor telefonisch advies, zelfs als het geschil niet is verzekerd. Dat advies kost u niets.

Er is geen wachttijd; u
krijgt gelijk hulp

De rechtsbijstandverzekering van Aon Verzekeringen kent geen wachttijd. U krijgt direct na het afsluiten hulp. Het conflict moet wel ontstaan zijn nadat u de verzekering afsloot.

Stel uw vragen aan
ervaren juristen

Bij geschillen staan de ervaren juristen van DAS voor u klaar. U betaalt geen eigen risico.

Nog meer voordelen:

Blijvend goed verzekerd dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

Aanvullende dienstverlening
  • Doorlopend spreekuur ambtenaren

  • Juridische Adviesdesk van DAS

  • Juridische kennissessies

  • Traumaopvang en coaching

  • Betaalde dienstverlening Flexx van DAS

  • Letselschadehulp van DAS

  • Financiële Coaching van DAS

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de rechtsbijstand­verzekering?

Met onze rechtsbijstandverzekering verzekert u zichzelf en uw gezin van juridische hulp bij conflicten. De verzekering is opgebouwd uit een basismodule en verschillende aanvullende modules. De aanvullende modules zijn los af te sluiten.

Module Consument, Wonen, Sociale Verzekeringen & Pensioen

Dekking in: Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, onroerend goed alleen in Nederland

Met deze module bent u verzekerd voor rechtshulp en het verhalen van schade die een ander u heeft toegebracht. U kunt hierbij denken aan een online aankoop die nooit is geleverd, problemen met uw energieleverancier of een geschil over de hoogte van uw uitkering. Maar ook onenigheid over een erfenis of ruzie met uw buren over het tuinhek is gedekt.

Module Arbeid

Dekking in: Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk

Met deze module kunt u juridische hulp krijgen als er conflicten rond uw inkomen ontstaan. Bijvoorbeeld bij een gedwongen ontslag. Juist wanneer een conflict gevolgen heeft voor uw inkomen, is juridisch advies belangrijk.

Module Verkeer

Dekking in: wereldwijd

Met deze module verzekert u zich van juridische hulp bij conflicten door deelname aan het verkeer. Het maakt hierbij niet uit hoe u deelneemt aan het verkeer. Dit kan per auto zijn, maar bijvoorbeeld ook wandelend of skiënd. Bent u het niet eens met de rekening voor reparatie van uw auto? Of probeert iemand u onterecht te laten opdraaien voor schade na een ongeluk? Met deze dekking krijgt u hulp van ervaren juristen om problemen op te lossen.

Module Fiscaal & Vermogen

Dekking in: Nederland

Met deze module krijgt u juridische hulp bij conflicten met de Belastingdienst of een geschil in verband met de verkoop van aandelen. Ook heeft u dekking bij een geschil rondom de aanschaf van een tweede huis.

Module Echtscheidingsmediation

Dekking in: Nederland

Deze module geeft recht op hulp van een bemiddelaar (mediator). De bemiddelaar helpt u bij een scheiding (huwelijk of een geregistreerd partnerschap). Er wordt bijstand verleend aan beide partners. De vergoeding is maximaal EUR 5.000,-.

Goed om te weten

Zelf een advocaat kiezen

Is de hulp van een advocaat verplicht om u in een procedure bij de rechter bij te staan? Dan mag u zelf bepalen welke advocaat wordt ingeschakeld. De kosten van externe hulp zoals een advocaat wordt vergoedt tot maximaal EUR 60.000,-. Is een advocaat in een gerechtelijke of administratieve procedure niet verplicht? Maar u wilt dat toch? Dan kan dat. De vergoeding is dan gemaximeerd tot EUR 10.000,-. Schakel niet zelf de advocaat in. Vraag altijd eerst toestemming. Er geldt een eigen risico van EUR 250,-.

Heeft Brexit gevolgen voor de rechtsbijstandverzekering?

Nee, dit heeft geen gevolgen. Is de verzekering nu geldig in de Europese Unie? Dan blijft uw verzekering na het uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie ook geldig in het Verenigd Koninkrijk.

Belangrijke documenten

Veelgestelde vragen

Hoe hoog moet de schade zijn om hulp te krijgen bij mijn geschil?

Om voor rechtsbijstand in aanmerking te komen, moet de schade minimaal EUR 175,- zijn. Voor telefonisch advies van juristen van DAS geldt geen minimumbedrag. U kunt altijd contact opnemen met DAS voor telefonisch advies, ook voor lagere bedragen.

Ik heb bij mijn autoverzekering al een rechtsbijstandverzekering. Ben ik dan dubbel verzekerd?

Ja, met de module Verkeer zijn uw motorrijtuigen standaard meeverzekerd. U kunt de rechtsbijstandsdekking op uw autoverzekering stopzetten.

Wie moet ik bellen als ik een geschil wil melden?

De gespecialiseerde juristen van DAS geven u advies en helpen u bij een conflict. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 020 – 65 18 888 .

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.