Ongevallen­verzekering

Bereken premie voor:Premie berekenen

Persoonlijke ongevallen­verzekering

Waarom een persoonlijke
ongevallenverzekering?

We beschikken in Nederland over goede sociale voorzieningen. Toch kan een ongeval grote financiële gevolgen hebben voor u en uw gezin. Met de persoonlijke ongevallenverzekering verzekert u zich van een kapitaalsuitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit.

Sticol heeft voor alle actieve medewerkers van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de daaronder ressorterende diensten en instellingen met een schade- of arbeidsongeschiktheidsverzekering via Sticol, een collectieve ongevallenverzekering afgesloten. Heeft u alleen een zorgverzekering via Sticol Ziektekosten? Dan kunt u geen gebruik maken van de collectieve ongevallenverzekering.

Premie berekenen

Ik wil eerst meer weten over de dekkingen

Wat maakt onze ongevallenverzekering zo goed?

Keuze uit verschillende combinaties van te verzekeren bedragen

U bepaalt zelf welke combinatie het beste past bij uw persoonlijke situatie. U kunt kiezen uit 6 verschillende combinaties.

U kunt zelf kiezen voor welke gezinsleden u de verzekering afsluit

U kunt de verzekering afsluiten voor uzelf en/of voor uw partner zonder of met kinderen. Kinderen zijn dan ook meeverzekerd als zij voor studie uitwonend zijn in Nederland.

24 uur per dag, 7 dagen per week wereldwijd verzekerd.

Of u nu thuis of op het werk bent of met vakantie gaat u bent het hele jaar door 24 uur per dag verzekerd. De verzekering geldt in alle landen van de wereld.

Nog meer voordelen:

Breid de verzekering uit met bijzondere sporten.

Beoefent u een bijzonder risicovolle sport zoals bergsport, parachutespringen of onderwatersport, dan bent u standaard niet verzekerd. Wilt u deze risico’s toch meeverzekeren? Kies dan voor deze dekking. Snorkelen en wintersporten (o.a. skiën, snowboarden en langlaufen) zijn wel standaard verzekerd.

Wat vergoedt de ongevallen­verzekering?

De ongevallenverzekering keert een geldbedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Welk bedrag u bij blijvende invaliditeit uitgekeerd krijgt is afhankelijk van de mate van blijvende invaliditeit en het gekozen verzekerde bedrag. Bij overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een ongevallenverzekering afsluiten?

De kosten die er na een ongeval ontstaan kunnen vaak erg hoog zijn. Denk aan kosten voor aanpassingen in uw woning. Ook na overlijden door een ongeval kan een extra geldbedrag nodig zijn om alle extra kosten te betalen. Met een ongevallenverzekering ontvangt u een uitkering na een ongeval waarbij een verzekerde blijvend invalide raakt of overlijdt. De verzekering geldt thuis, in het verkeer, in de vakantie en tijdens werkzaamheden.

Wat wordt er onder een ongeval verstaan?

Onder een ongeval verstaan wij een onverwachte gebeurtenis die leidt tot letsel aan lichaam en/of geest. Als gevolg van dit letsel raakt de verzekerde permanent invalide of komt te overlijden. Het letsel moet medisch vast te stellen zijn. De verzekering geeft ook dekking voor andere gebeurtenissen. De volledige omschrijving leest u in de polisvoorwaarden.

Waar is de ongevallenverzekering geldig?

De ongevallenverzekering heeft een wereldwijde dekking.

Belangrijke documenten