Motor­verzekering

Al 70 jaar ervaring met motorverzekeringen

Wat is uw kenteken?

NL

Motor­verzekering

Waarom een motor­verzekering?

U bent gehecht aan uw motor. Daar loopt u liever geen risico's mee. Het is daarom belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Een verzekering die precies dekt waar u behoefte aan heeft. Met onze motorverzekering kunt u zonder zorgen op weg.


Bij Aon Verzekeringen betaalt u nooit te veel. Bereken binnen 1 minuut uw premie!

Premie berekenen

Ik wil eerst meer weten over de dekkingen

Wat maakt onze motorverzekering zo goed?

Drie jaar verzekerd tegen nieuwwaarde

Als u een nieuwe motor verzekert, dan is deze de eerste drie jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde. Bent u niet de eerste eigenaar van een motor, dan is de motor de eerste drie jaar verzekerd tegen de aankoopwaarde.

Pechservice in het buitenland

Staat u op vakantie in het buitenland met pech langs de weg? Wij regelen dat u wordt geholpen. Uw motor is niet meer te repareren na pech of een ongeval? Wij organiseren vervangend vervoer en zorgen dat uw eigen motor naar Nederland komt. U kunt uw reis zonder zorgen voortzetten.

10% premiekorting tijdens winterstop

Als u in de winter niet met uw motor rijdt, kunt u kiezen voor de winterstop. U ontvangt dan 10% korting uw op premie. De korting geldt voor de dekkingen WA, WA + Beperkt Casco en WA + Uitgebreid Casco. Van 15 december tot 1 maart mag er niet worden gereden met de motor. De schade die u bij anderen veroorzaakt is dan niet verzekerd.

Nog meer voordelen:

10% korting voor rijders met VRO-certificaat

Veiligheid op de weg staat bij ons voorop. Door het volgen van een Voortgezette Rij Opleiding (VRO) leert u veilig rijden. Zo kunt u met plezier de weg op. Als u een VRO heeft gevolgd bij de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), krijgt u 10% korting op uw premie. De korting geldt maximaal vijf jaar na behalen van het VRO-certificaat.

Tweedehands motor eerste drie jaar verzekerd tegen aankoopwaarde

Bent u niet de eerste eigenaar van een motor, dan is de motor de eerste drie jaar verzekerd tegen de aankoopwaarde. Dit geldt als uw motor gestolen of total loss is verklaard. De nieuwwaarde van de motor mag niet hoger zijn dan EUR 25.000,-. De aankoopwaarderegeling is alleen van toepassing als u WA + Uitgebreid casco heeft.

Blijvend goed verzekerd dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beƫindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de motor­verzekering?

WA

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
Kies WA

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Brand- en stormschade
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal en joyriding
Kies WA +

WA + Uitgebreid Casco (All-Risk)

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Brand- en stormschade
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal en joyriding
 • Aanrijding, onderuit­gaan en vandalisme
 • Kleding en helm
Kies WA + All Risk

Wettelijke Aansprakelijkheid

Elke eigenaar is verplicht zich te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking vergoedt alleen schade die u aan anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor voor de financiƫle gevolgen van schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen motor door brand, diefstal, poging tot diefstal, storm en botsing met dieren.

WA + Uitgebreid Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen motor door onder andere brand, diefstal, botsing met dieren, storm of vandalisme, zelfs als het uw eigen schuld is. Ook uw motorkleding en helm zijn verzekerd.

Aanvullende dekkingen

Accessoires

Accessoires zoals een kofferset, valbeugels of windscherm zijn standaard meeverzekerd tot EUR 500,-. Vindt u dit bedrag niet voldoende, dan kunt u dit bedrag verhogen naar maximaal EUR 5.000,-.

Rechtsbijstand

U krijgt een ongeluk en het is niet duidelijk wie de schuldige is? Of zijn er problemen met de garantie van uw motor? Het kan gebeuren dat u in een situatie komt waarbij u juridische hulp nodig heeft. Dit kan zonder verzekering veel geld kosten. Kies deze dekking voor hulp door deskundige juristen.

Opzittenden Plus

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers tot maximaal EUR 25.000,-. De personen moeten dan wel op de motor zitten die bij ons is verzekerd. Overlijdt een passagier na een ongeval of raakt iemand blijvend invalide? Dan keren we als voorschot een bedrag uit van EUR 2.500,- totdat duidelijk is wat de exacte schade is.

Over het eigen risico

Er geldt standaard een eigen risico van EUR 100,- per schade. Dat betekent dat u bij schade de eerste EUR 100,- zelf betaalt. Is een bestuurder jonger dan 24 jaar, dan geldt een extra eigen risico van EUR 200,- per schade.

U kunt uw eigen risico ook verhogen. Door uw eigen risico te verhogen, betaalt u een lagere premie. Voor de dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) geldt geen eigen risico.

Als u gebruik maakt van onze herstelservice dan verlagen wij uw eigen risico met EUR 100,-.

Veelgestelde vragen

Wat is VRO-korting?

Als u de Voortgezette Rij Opleiding (VRO) heeft gevolgd bij Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) krijgt u korting op uw premie. Vanaf de afgiftedatum van het certificaat ontvangt u 5 jaar lang 10% extra korting.

Wie bouwt er schadevrije jaren op?

De persoon die de verzekering heeft afgesloten is (verzekeringnemer).

Hoe bouw ik schadevrije jaren op?

Voor ieder jaar dat u achter elkaar verzekerd bent geweest en geen schade heeft gehad, bouwt u een schadevrij jaar op. Wij gebruiken het aantal schadevrije jaren in de berekening van de premie. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe lager de premie.

Uw korting kan oplopen tot maximaal 80 procent.

Het aantal schadevrije jaren kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar. Hoeveel schadevrije jaren u heeft, leggen verzekeraars vast in een landelijke database (Roy-Data). Wij controleren of de schadevrije jaren die u heeft opgegeven, kloppen met het aantal in deze database. Een eventueel verschil kan ervoor zorgen dat wij de berekende premie moeten aanpassen. Wanneer er sprake is van schade kunt u schadevrije jaren kwijtraken. Dit is afhankelijk van de situatie.

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.