Inboedel­verzekering

Wij regelen alles bij schade, ook de reparatie van uw spullen

Inboedel­verzekering

Waarom een inboedelverzekering?

Meubels en persoonlijke spullen zijn een waardevol bezit. Daar bent u natuurlijk aan gehecht. Daarom is het belangrijk om uw inboedel goed te verzekeren. De inboedelverzekering biedt een complete dekking tegen een aantrekkelijke premie. Voor onbezorgd woonplezier.


Bij Aon Verzekeringen betaalt u nooit te veel. Bereken binnen 1 minuut uw premie!

Premie berekenen

Wat dekt deze verzekering?

Wat maakt onze inboedel­verzekering zo goed?

Ook uw dure apparatuur
is goed verzekerd

Computers en audiovisuele apparatuur als televisies en dvd-spelers zijn verzekerd tot EUR 12.000,-. Heeft u veel kostbare apparatuur? Dan kunt u dat bedrag verhogen tot EUR 20.000,-.

Met onze herstelservice
geen eigen risico

Met de gratis herstelservice nemen wij u alle zorgen uit handen, van schadeherstel tot betalingen. Bovendien hoeft u het eigen risico van EUR 100,- niet te betalen. Het eigen risico voor mobiele elektronica vervalt niet, ook al maakt u gebruikt van de herstelservice.

Deskundige hulp bij
cybercriminaliteit

U klikt op een verkeerde link en uw persoonlijke gegevens liggen op straat. Steeds meer mensen komen in aanraking met cybercriminaliteit. Aon helpt u met preventieve tips en deskundige hulp als het toch mis gaat.

Nog meer voordelen:

U bent altijd voor de juiste waarde verzekerd

U koopt nieuwe meubels of een andere televisie. De waarde van uw spullen gaat dus omhoog. Voor uw verzekering maakt dat niet uit. Wij garanderen dat u altijd voor de juiste waarde bent verzekerd.

Spullen in vrijstaande garage zijn ook verzekerd

Bewaart u spullen in een garage die los van uw huis staat? Deze spullen zijn verzekerd tot maximaal EUR 5.000,-. De garage moet dan wel binnen 300 meter van uw woning staan. Er is een eigen risico van EUR 500,- per gebeurtenis. Dat betekent dat u de eerste EUR 500,- zelf betaalt als er iets gebeurt.

Blijvend goed verzekerd dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteits-en uitdienstclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beëindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de inboedel­verzekering?

Brand, diefstal, ongelukjes

De spullen in uw huis zijn verzekerd tegen brand en diefstal. Maar ook tegen ongelukjes, zoals het omgooien van een glas wijn over uw vloerkleed.

Spullen in uw garage

Spullen in uw garage zijn verzekerd. Als die garage los staat van uw huis zijn spullen verzekerd tot maximaal EUR 5.000,-. De garage moet dan wel binnen 300 meter van uw woning staan. Er is een eigen risico van EUR 500,- per gebeurtenis.

Wat is niet verzekerd?

  • Opzet
  • Onvoldoende onderhoud of slijtage
  • Een aardbeving of vulkaanuitbarsting
  • Een overstroming door dijkdoorbraak
  • Een kernreactie
  • Molest (bijvoorbeeld oorlogsconflict, opstand, oproer en muiterij).

Veranderingen aan uw huurwoning

Heeft u op eigen kosten veranderingen en verbeteringen aangebracht in uw huurwoning (huurdersbelang)? Die zijn tot EUR 6.000,- verzekerd. Dit bedrag kunt u verhogen tot EUR 30.000,-.

Sieraden, antiek en kunst

Sieraden worden vergoed tot EUR 6.000,-. Computers en audiovisuele apparatuur tot EUR 12.000,-. Antiek, kunst en verzamelingen zijn tot EUR 15.000,- verzekerd.

U kunt deze bedragen verhogen als u veel waardevolle spullen bezit. Voor sieraden kunt u het bedrag dat de verzekering vergoed verhogen tot EUR 10.000,-, voor computers en audiovisuele apparatuur tot EUR 20.000,- en voor kunst en verzamelingen tot EUR 25.000,-.

Cyberhulp

Als eerste in Nederland heeft Aon een inboedelverzekering die standaard hulp biedt bij cyberincidenten. U kunt denken aan het hacken van uw bestanden, diefstal van uw identiteit of virussen die uw computer gijzelen.

Als u te maken krijgt met een cyberincident kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week contact opnemen met de CyberHulplijn. Deskundige medewerkers helpen u bij het vinden van een oplossing. Ook helpen ze bij het inschakelen en waarschuwen van de juiste bedrijven en instanties. Denk aan de politie, uw bank en uw creditcardmaatschappij.

U krijgt ook toegang tot een website met preventieve tips en adviezen. Die helpen voorkomen dat u het slachtoffer wordt van cybercriminaliteit.

Veelgestelde vragen

Dekt mijn verzekering schade aan parket, laminaat of vloerbedekking?

Ja, deze schade is verzekerd. Maar alleen als uw parket, laminaat of tapijt niet is gelijmd of bevestigd is met spijkers of schroeven. In dat geval is de vloerbedekking onderdeel van uw woning. Deze schade valt dan onder uw woonhuisverzekering.

Moet ik uitrekenen wat de waarde van mijn bezittingen is?

Nee, dat is niet nodig. U heeft standaard garantie tegen onderverzekering. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Zijn mijn spullen in de tuin of schuur meeverzekerd?

Ja, de spullen in de schuur zijn meeverzekerd. Denkt u er wel aan om de schuur af te sluiten om het risico op diefstal te verminderen. Diefstal uit de tuin is beperkt verzekerd. Tuinstoelen en tuintafels zijn wel verzekerd, maar fietsen bijvoorbeeld niet.

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.