Aon & SCVOCW

begeleiden u naar uw
ideale zorgverzekering

Zorg­verzekering 2019

U kunt via Aon een collectieve zorgverzekering afsluiten. Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs. U krijgt meer verzekering voor minder geld.

Heeft u al een keuze gemaakt? Sluit hieronder uw zorgverzekering direct af bij CZ. Twijfelt u nog of u de juiste dekking heeft of niet teveel betaalt? Maak dan eerst gebruik van onze Online Vergelijker. Binnen twee minuten heeft u een persoonlijk advies.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

"Mijn wens: een collectieve zorgverzekering waar we op kunnen rekenen: betrouwbaar en bijzonder betaalbaar"
Ivana Citterbartova,
secretaris SCVOCW


Vragen of hulp nodig bij het afsluiten? Bel onze Zorgvraagbaak.
088 - 810 8103 (normale gesprekskosten)

CZ-zorgverzekering via SCVOCW

SCVOCW werkt samen met verzekeringsbemiddelaar Aon om haar verzekerden een zorgverzekering aan te bieden met een scherpe premie en betere voorwaarden. SCVOCW heeft een contract afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Een collectieve polis via SCVOCW biedt verschillende voordelen.

10% korting basisverzekering

Verzekerden van SCVOCW ontvangen bij CZ 10% korting op de premie voor de basisverzekeringen.

12% korting aanvullende verzekeringen

Verzekerden via SCVOCW ontvangen bij CZ 12% korting op de premies van aanvullende verzekeringen.

Hulp bij geschillen

Heeft u een geschil met uw zorgverzekeraar over vergoedingen? Aon komt op voor uw belang. Wij staan u bij en zoeken naar een oplossing.

Nog meer voordelen:

Mobiliteitsclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteitsclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

Gemak en inzicht

Met Mijn CZ kunt eenvoudig online uw verzekeringsgegevens inzien en aanpassen. Ook declaraties kunt u online indienen voor een snelle afhandeling.

Hulp bij het krijgen van zorg

Dankzij wachtlijstbemiddeling kunt u sneller terecht voor een consult of behandeling. Plaatst u vraagtekens bij een behandeling? U krijgt een gratis second opinion van een topspecialist.

Basisverzekering

Iedereen in Nederland moet een basisverzekering hebben. Dat staat in de wet. In de basisverzekering zitten de meest noodzakelijke vergoedingen voor zorg. Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering, beslist de overheid. Bij CZ kunt u kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen. Via SCVOCW krijgt u bij CZ 10% korting op de premie voor uw basisverzekering.

CZ Zorgbewustpolis
(natura)

In 2019 EUR 108,40 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

CZ Zorg-op-maatpolis
(natura)

In 2019 EUR 112,32 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

CZ Zorgkeuzepolis
(restitutie)

In 2019 EUR 118,48 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

Sluit uw zorgverzekering direct af op de website van CZ of vergelijk eerst welk pakket het beste bij u past.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Wilt u meer weten over de basisverzekeringen via SCVOCW?

Aanvullende dekkingen

Denkt u meer zorg nodig te hebben? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Aanvullende verzekeringen dekken kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, mondzorg, alternatieve geneeswijzen en brillen. Als verzekerde via SCVOCW krijgt u 12% korting op de premie van aanvullende verzekeringen.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Wilt u meer weten over de aanvullende verzekeringen via SCVOCW?

Nieuw in de Zorgcoach: Gezond Zijn & Blijven

De Zorgcoach is uw online gids op zorggebied. Hij helpt u bij de keuze van een zorgverzekering, wijst u de weg naar betrouwbare informatie over medische onderwerpen en assisteert bij het vinden van de juiste zorg. Gezond Zijn & Blijven is het nieuwste onderdeel van de Zorgcoach. Deze interactieve website helpt u om gezond te blijven. U kunt er online deskundigen raadplegen en zelf testen hoe gezond u op dit moment bent.

Naar de Zorgcoach

Woont u in het buitenland?

Als u wordt uitgezonden naar het buitenland, kan het zijn dat de kosten in het woonland hoger zijn dan de vergoeding uit uw basis of aanvullende verzekering. De vergoedingen zijn namelijk gemaximeerd op het Nederlandse wettelijk of afgesproken gemiddeld tarief.

Om de kosten vergoed te krijgen tot de in uw woonland geldende tarieven, kunt u de aanvullende verzekering Buitenlandpolis Extra Ministeries afsluiten. Houd er wel rekening mee dat enkel zorg vergoed wordt die ook in Nederland onder de dekking valt. Indien u van plan bent een zorgverlener te bezoeken, neem dan van te voren contact op met CZ.

Wilt u meer weten over de aanvullende verzekering Buitenland via SCVOCW?

Aanmelden kan ook telefonisch

U kunt zicht voor deze verzekering online aanmelden. Of bel tijdens kantooruren.
088 - 555 7777.

Voor deze verzekering is geen medische beoordeling nodig en uw huidige zorgverzekering wordt automatisch opgezegd. Meldt u zich aan?

Contracten en betalen

U betaalt uw premie iedere maand, kwartaal of jaar. Als u in één keer voor een jaar betaalt, dan geldt een premiekorting van 2%. Maandbetaling kan door automatische afschrijving of acceptgirokaart. In Nederland bent u geen assurantiebelasting verschuldigd. Uw zorgverzekering loopt één jaar en wordt automatisch verlengd als u niet vóór 1 januari opzegt.

Veelgestelde vragen

Wat is de behandelindex en wat betekent het voor u?

De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert, vergeleken met andere praktijken. Als patiënt merkt u hier doorgaans niets van.  Op de website van CZ vindt u meer informatie over de behandelindex. U kunt tevens een video bekijken die in heldere taal uitleg geeft.

Hoe moet ik oversluiten?
  1. Vergelijk uw huidige aanvullende verzekeringen met de aanvullende verzekeringen van CZ.
  2. Meld u online aan voor de collectieve CZ zorgverzekering via onze website.

Dit geldt ook voor uw medeverzekerden.

Wijzigingen kunt u op de volgende manieren doorgeven:

  • Mijn CZ 
  • via het formulier Uw vraag aan CZ
  • telefonisch via telefoonnummer 088 - 555 7777
  • schriftelijk naar Postbus 90152, 5000 LD Tilburg
  • U kunt ook langsgaan bij één van de CZ kantoren. 
    Kijk voor adressen op www.cz.nl/locatie.
Ik ben ziek, word ik altijd geaccepteerd?

CZ accepteert u automatisch behalve bij de aanvullende verzekering CZ Uitgebreide Tandarts. Voor deze verzekering moet uw tandarts een tandartsverklaring invullen over de toestand van uw gebit en het te verwachten onderhoud. De CZ adviserend tandarts beoordeelt deze verklaring en adviseert over acceptatie. Word u niet geaccepteerd, dan kunt u zonder problemen de aanvullende verzekeringen Tandarts afsluiten.

Heeft u een betalingsachterstand voor de basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar? Dan schrijft uw zorgverzekeraar u niet uit. Door inschrijving bij CZ wordt u dubbel verzekerd.