Aon & Fincover

begeleiden u naar uw
ideale zorgverzekering

Zorg­verzekering 2019

U kunt via Aon een collectieve zorgverzekering afsluiten. Aon onderhandelt met zorgverzekeraars over de beste voorwaarden en de scherpste prijs. U krijgt meer verzekering voor minder geld.

Heeft u al een keuze gemaakt? Sluit hieronder uw zorgverzekering direct af bij CZ. Twijfelt u nog of u de juiste dekking heeft of niet teveel betaalt? Maak dan eerst gebruik van onze Online Vergelijker. Binnen twee minuten heeft u een persoonlijk advies.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Let op! Waar personeelsnummer/lidmaatschapsnummer wordt gevraagd kunt u uw SAP Personeelsnummer invullen. Gepensioneerden hoeven dit niet in te vullen.

"Mijn wens: geen zorgen om onze zorg! Kortom, een scherpe premie en uitgebreide vergoedingen voor mij en mijn collega's"
Frans Heye, Secretaris en contactpersoon Fincover


Vragen of hulp nodig bij het afsluiten? Bel onze Zorgvraagbaak.
088 - 810 8103 (normale gesprekskosten)

CZ-zorgverzekering via Fincover

Fincover werkt samen met verzekeringsbemiddelaar Aon om een zorgverzekering aan te bieden met een scherpe premie en betere voorwaarden. Fincover heeft een contract afgesloten met zorgverzekeraar CZ. Een collectieve polis via Fincover biedt verschillende voordelen.

10% korting basisverzekering

Vezerkerden van Fincover ontvangen bij CZ 10% korting op de premie voor de basisverzekeringen.

15% korting aanvullende verzekeringen

Verzekerden van Fincover ontvangen bij CZ 15% korting op de premies van aanvullende verzekeringen.

Hulp bij geschillen

Heeft u een geschil met uw zorgverzekeraar over vergoedingen? Aon komt op voor uw belang. Wij staan u bij en zoeken naar een oplossing.

Nog meer voordelen:

Mobiliteitsclausule

Andere baan binnen de Rijksoverheid of met pensioen? Dankzij de mobiliteitsclausule kunt u blijven profiteren van de voordelen van deze verzekering.

Gemak en inzicht

Met Mijn CZ kunt eenvoudig online uw verzekeringsgegevens inzien en aanpassen. Ook declaraties kunt u online indienen voor een snelle afhandeling.

Hulp bij het krijgen van zorg

Dankzij wachtlijstbemiddeling kunt u sneller terecht voor een consult of behandeling. Plaatst u vraagtekens bij een behandeling? U krijgt een gratis second opinion van een topspecialist.

Sluit uw zorgverzekering direct af op de website van CZ of vergelijk eerst welk pakket het beste bij u past.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Let op! Waar personeelsnummer/lidmaatschapsnummer wordt gevraagd kunt u uw SAP Personeelsnummer invullen.
Gepensioneerden hoeven dit niet in te vullen.

Basisverzekering

Iedereen in Nederland moet een basisverzekering hebben. Dat staat in de wet. In de basisverzekering zitten de meest noodzakelijke vergoedingen voor zorg. Wat er wordt vergoed vanuit de basisverzekering, beslist de overheid. Bij CZ kunt u kiezen uit drie verschillende basisverzekeringen. Via Fincover krijgt u bij CZ 10% korting op de premie voor uw basisverzekering.

CZ ZORGbewustpolis
(natura)

In 2019 EUR 108,40 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

CZ ZORG-op-maatpolis
(natura)

In 2019 EUR 112,32 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

CZ ZORGKEUZEPOLIS
(restitutie)

In 2019 EUR 118,48 per maand bij het wettelijk eigen risico van EUR 385,-.

Sluit uw zorgverzekering direct af op de website van CZ of vergelijk eerst welk pakket het beste bij u past.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Let op! Waar personeelsnummer/lidmaatschapsnummer wordt gevraagd kunt u uw SAP Personeelsnummer invullen.
Gepensioneerden hoeven dit niet in te vullen.

Wilt u meer weten over de basisverzekeringen via Fincover?

Aanvullende dekkingen

Denkt u meer zorg nodig te hebben? Kies dan voor een aanvullende verzekering. Aanvullende verzekeringen dekken kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, mondzorg, alternatieve geneeswijzen en brillen. Als verzekerde via Fincover krijgt u 15% korting op de premie van aanvullende verzekeringen.

Sluit uw zorgverzekering direct af op de website van CZ of vergelijk eerst welk pakket het beste bij u past.

Eerst vergelijken Direct afsluiten

Let op! Waar personeelsnummer/lidmaatschapsnummer wordt gevraagd kunt u uw SAP Personeelsnummer invullen.
Gepensioneerden hoeven dit niet in te vullen.

Wilt u meer weten over de aanvullende verzekeringen via Fincover?

Nieuw in de Zorgcoach: Gezond Zijn & Blijven

De Zorgcoach is uw online gids op zorggebied. Hij helpt u bij de keuze van een zorgverzekering, wijst u de weg naar betrouwbare informatie over medische onderwerpen en assisteert bij het vinden van de juiste zorg. Gezond Zijn & Blijven is het nieuwste onderdeel van de Zorgcoach. Deze interactieve website helpt u om gezond te blijven. U kunt er online deskundigen raadplegen en zelf testen hoe gezond u op dit moment bent.

Naar de Zorgcoach

Woont u in het buitenland?

Als u wordt uitgezonden naar het buitenland, kan het zijn dat de kosten in het woonland hoger zijn dan de vergoeding uit uw basis of aanvullende verzekering. De vergoedingen zijn namelijk gemaximeerd op het Nederlandse wettelijk of afgesproken gemiddeld tarief.

Om de kosten vergoed te krijgen tot de in uw woonland geldende tarieven, kunt u de aanvullende verzekering Buitenlandpolis Extra Ministeries afsluiten. Houd er wel rekening mee dat enkel zorg vergoed wordt die ook in Nederland onder de dekking valt. Indien u van plan bent een zorgverlener te bezoeken, neem dan van te voren contact op met CZ.

Wilt u meer weten over de aanvullende verzekering Buitenland via Fincover?

Aanmelden kan ook telefonisch

U kunt zicht voor deze verzekering online aanmelden. Of bel tijdens kantooruren.
088 - 555 7777

Woont u in het buitenland? Neem contact op met CZ Buitenland.
+31(0)46 - 459 5812

Voor deze verzekering is geen medische beoordeling nodig en uw huidige zorgverzekering wordt automatisch opgezegd. Meldt u zich aan? Collectiviteitsnummer Fincover: 004094514

Contracten en betalen

U betaalt uw premie iedere maand, kwartaal of jaar. Als u in één keer voor een jaar betaalt, dan geldt een premiekorting van 2%. De korting bij betaling per half jaar is 1% en bij betaling per kwartaal 0,5%. Maandbetaling kan door automatische afschrijving of acceptgirokaart. In Nederland bent u geen assurantiebelasting verschuldigd. Uw zorgverzekering loopt één jaar en wordt automatisch verlengd als u niet vóór 1 januari opzegt.

Veelgestelde vragen

Wat is de behandelindex en wat betekent het voor u?

De behandelindex geeft aan hoe de praktijk van een paramedisch zorgverlener zoals een fysiotherapeut presteert, vergeleken met andere praktijken. Als patiënt merkt u hier doorgaans niets van.  Op de website van CZ vindt u meer informatie over de behandelindex. U kunt tevens een video bekijken die in heldere taal uitleg geeft.

Kan ik mijn rekeningen online inzien?

Ja, dat is mogelijk via Mijn CZ. Hier kunt u zien welke rekeningen u, of uw zorgverlener heeft ingestuurd en wat ermee gebeurd is. Ga naar Mijn CZ en log in met uw relatienummer en wachtwoord, of via DigiD.

Hoe vraag ik kraamzorg aan?

U kunt online kraamzorg aanvragen of telefonisch via CZ Kraamzorgservice: 0900- 202 0340. In dit telefoongesprek noteert CZ uw gegevens om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie