Auto­verzekering

Ruim 100.000 Nederlanders vertrouwen op een Aon autoverzekering!

Wat is uw kenteken?

NL

Auto­verzekering

Waarom een auto­verzekering?

Een aanrijding leidt snel tot hoge rekeningen. Het is daarom belangrijk een goede verzekering af te sluiten. Een verzekering met een dekking die perfect bij uw situatie past. Met de autoverzekering van Aon kunt u zonder zorgen de weg op.

Premie berekenen

Wat dekt deze verzekering?

"Samen staan we sterk!"
Albert van der Smissen,Voorzitter Fincover

Wat maakt onze autoverzekering zo goed?

Pechservice in binnen-en buitenland

Staat u in Nederland of in het buitenland met pech langs de weg? Wij regelen dat u wordt geholpen. Uw auto is niet meer te repareren na pech of een ongeval? Wij organiseren vervangend vervoer en zorgen dat uw eigen auto naar een garage in de buurt wordt gebracht.

U profiteert van een laag eigen risico

Als u gebruik maakt van onze herstelservice geldt een eigen risico van EUR 150,- per schade. Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan geldt een eigen risico van EUR 400,-.

Onze herstelservice neemt zorgen uit handen

Onze herstelservice neemt u een hoop zorgen uit handen. U heeft recht op een vervangende auto. Wij betalen rekeningen rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf. U hoeft niets zelf voor te schieten. Wel moet u zelf het eigen risico aan het herstelbedrijf betalen.

Nog meer voordelen:

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen

U kunt deze verzekering dagelijks opzeggen. Wij beƫindigen uw verzekering 30 dagen later.

Wat vergoedt de autoverzekering?

WA

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
Kies WA

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Ruitschade
 • Brand- en stormschade
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal en inbraak
Kies WA +

WA + Uitgebreid Casco (All-Risk)

 • Schade aan anderen
 • Hulp na ongeval
 • Ruitschade
 • Brand- en stormschade
 • Aanrijding met dieren
 • Diefstal en inbraak
 • Aanrijding en vandalisme
Kies WA + All Risk

Wettelijke Aansprakelijkheid

Elke eigenaar is verplicht zich te verzekeren voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze dekking vergoedt alleen schade die u aan anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco

Met deze dekking verzekert u zich niet alleen voor schade die u veroorzaakt aan anderen. Ook schade aan uw eigen auto door brand, diefstal, poging tot diefstal, loslopende dieren en storm is verzekerd. Dat geldt ook voor ruitschade.

WA + Uitgebreid Casco

Met deze dekking verzekert u zich voor schade die u aan anderen veroorzaakt. Wij dekken ook schade aan uw eigen auto. Zelfs als het uw eigen schuld is. Deze dekking wordt ook wel `All risk` genoemd.

Aanvullende dekkingen

Accessoires

Opties die vanuit de fabriek zijn ingebouwd, zijn standaard meeverzekerd. Alles wat u daarna in de auto laat inbouwen, zoals een radio of navigatiesysteem, zien wij als accessoires. Deze accessoires zijn standaard meeverzekerd tot EUR 1.250,-. Vindt u dit bedrag niet voldoende, dan kunt u dit bedrag verhogen naar EUR 2.500,- of EUR 5.000,-.

Rechtsbijstand

Het kan gebeuren dat u in een situatie komt waarbij u juridische hulp nodig heeft. U krijgt bijvoorbeeld een ongeluk en het is niet duidelijk wie de schuldige is. Of er zijn problemen met de garantie van uw auto. Dit kan zonder verzekering veel geld kosten. Kies deze dekking voor hulp door deskundige juristen.

Over het eigen risico

Als u gebruik maakt van onze herstelservice geldt een eigen risico van EUR 150,- per schade. Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan geldt een eigen risico van EUR 400,-.

Inzittenden Plus

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers bij een verkeersongeval. De personen moeten dan wel in de auto zitten die bij ons is verzekerd. Overlijdt een passagier na een ongeval of raakt iemand blijvend invalide? Dan keren we als voorschot een bedrag uit van EUR 2.500,- totdat duidelijk is hoe hoog het schadebedrag is.

Deze dekking vergoedt schade aan u en uw passagiers tot een maximum van EUR 1.000.000,-. (voor alle personen bij elkaar). Onder de dekking valt onder andere:

 • Kosten na het overlijden (indien niet vergoed door uitvaartverzekering)
 • Medische kosten (die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed)
 • Een terugval in inkomen door blijvende invaliditeit
 • Indirecte gevolgen van invaliditeit, zoals kosten voor aanpassing van de woning en gezinshulp
 • Schade aan bagage die in de auto ligt
 • Schade aan persoonlijke eigendommen (als dit niet gedekt wordt door andere verzekeringen)

Veelgestelde vragen

Hoe hoog is mijn eigen risico?

Er geldt een eigen risico van EUR 150,- per schade. Dit betekent dat u bij schade de eerste EUR 150,- zelf betaalt.

Bent u als eigenaar van de auto ouder dan 23 jaar en laat u uw auto besturen door iemand die jonger is dan 24 jaar? Dan geldt een eigen risico van EUR 400,-.

Maakt u geen gebruik van onze herstelservice? Dan geldt een extra eigen risico van EUR 500.-.

Wie bouwt er schadevrije jaren op?

De persoon die de verzekering heeft afgesloten (de verzekeringnemer).

Hoe bouw ik schadevrije jaren op?

Voor elk jaar dat u aaneengesloten verzekerd bent geweest en geen schade heeft gehad, bouwt u een schadevrij jaar op. Uw korting kan oplopen tot maximaal 80 procent. Wij gebruiken het aantal schadevrije jaren in de berekening van de premie. Als u meer schadevrije jaren heeft, is uw premie dus lager. Het aantal schadevrije jaren kunt u opvragen bij uw huidige verzekeraar.

Hoeveel schadevrije jaren u heeft, leggen verzekeraars vast in een landelijke database (Roy-Data). Wij controleren achteraf of de schadevrije jaren die u heeft opgegeven gelijk zijn aan het aantal in deze database. Een eventueel verschil kan ervoor zorgen dat wij de berekende premie moeten aanpassen.

Wanneer er sprake is van schade kunt u schadevrije jaren kwijtraken. Dit is afhankelijk van de situatie.

Belangrijke documenten

Bekijk de verzekeringskaart

De verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars helpt u deze verzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.